Dyslexie
Dyslexie wat nu?
Vaak krijg je op school het advies om een dyslexietest te laten doen. Voordat je kind in aanmerking komt voor zo'n dyslexietest is er op school al veel extra tijd besteed maar heeft de extra hulp niet het gewenste resultaat opgeleverd. De achterstand van het kind wordt steeds groter. Vaak zie je dan de sociaal-emotionele problemen tevoorschijn komen. Faalangst, concentratieproblemen, negatief zelfbeeld, met buikpijn naar school gaan en belemmerende overtuigingen.
"IK KAN HET NIET" of "IK BEN DOM"
Is er vastgesteld dat je kind dyslexie heeft (volgens de gestelde normen) dan komt je kind in aanmerking voor een behandelplan.
Vaak zien we dat de leerproblemen niet erg genoeg zijn en krijgt het kind geen dyslexieverklaring, de voorwaarden waar een kind aan moet voldoen zijn onlangs weer aangescherpt zodat er minder kinderen in aanmerking komen voor vergoede dyslexiehulp.
En nu? Geen dyslexieverklaring betekent dat je kind geen recht heeft op extra begeleiding, niet op school maar ook niet via een vergoed traject bij een dyslexie-instituut. Daar sta je dan je hebt zo je best gedaan voor je kind, maar je staat alsnog met lege handen. Je weet en ziet dat je kind niet dom is, maar je ziet ook dat hij/ zij steeds verder vastloopt op school en steeds ongelukkiger wordt.
Bij Talent anders leren heb je geen dyslexieverklaring nodig!
In het gratis intakegesprek van een half uur zien wij of er veel resultaat te behalen valt. Zo ja, dan gaan we aan de slag en plakken we er gelijk een uur aan vast. Je kind neemt na de eerste sessie de basismethodiek mee naar huis zodat het thuis verder gaat ontdekken dat het op deze manier wel lukt!
Wat als je wel een dyslexieverklaring krijgt? Wat een geluk, je hebt een dyslexieverklaring in handen. Nu alleen de vraag wanneer je kind kan starten met de behandeling, want er zijn vaak lange wachtlijsten. Als je kind eenmaal kan starten met de behandeling wordt de materie die op school al niet bleek te helpen weer herhaald. Ook worden er trucjes aangeleerd. Met deze trucjes kunnen sommige kinderen de basisschool nog wel doorkomen maar we zien dat ze vervolgens weer vastlopen op het voortgezet onderwijs. Je kind kan ook extra tijd krijgen voor bijvoorbeeld een toets, dat is fijn, maar lost het leerprobleem niet op. Soms zie je ook dat spellingsfouten door de vingers worden gezien, dat betekent dus wel dat je kind niet leert spellen, terwijl hij/ zij dat zeker wel kan!
In het dyslexie-instituut zijn ze niet in staat om te ontdekken dat je kind een andere leerstijl heeft. Ze noemen het daar een neurologische afwijking van jouw kind, maar wat er echt aan de hand is, is dat het ontbreekt aan de juiste leermethodiek waarmee je de rechtsgeoriënteerde kinderen op een adequate manier kunt helpen.
Met de Kernvisie methode pak je het leerprobleem aan bij de KERN!
Dyslexie en dyscalculie hoeven niet meer te bestaan. Met de juiste leermethodiek kunnen deze kinderen net zo goed leren lezen, spellen en rekenen, als alle andere kinderen.





Voor meer informatie: kernvisie-methode.nl